Untuk Jimat RM20, Sila Gunakan Kod Diskaun : IP20

Bagi Yang Tidak Tahu Tentang Potensi Income Dengan Kemahiran Menulis…

Saya Nak Dedahkan Strategi Proven Saya Untuk Jana Income Sebagai Penulis & Berjaya Menulis 5 Buah Buku Fizikal Dalam Masa 10 Bulan Serta Menerima Income Royalti 4- 5 Angka Setahun

Penulisan Membolehkan Anda Jana Income Secara Berterusan Jika Kena Pada Caranya!

Sebelum pergi lebih jauh, izinkan saya perkenalkan diri terlebih dahulu.

Hai, saya Hamid Addin. Saya merupakan penulis separuh masa yang aktif menulis sejak 2014.

Sebelum saya menulis buku, saya sendiri tidak tahu bagaimana untuk hasilkan buku atau jana income melalui penulisan. Saya juga sama seperti anda!

Saya dah lihat sendiri potensi pendapatan sebagai penulis selepas berada dalam industri ini. Ianya merupakan satu peluang yang sangat besar & anda juga boleh membina income stream melalui penulisan.

Jadi hari ini, saya nak dedahkan kepada anda step by step untuk anda mula menjana pendapatan melaui penulisan. Luangkan masa 3 minit untuk baca sehingga habis.

Let’s go!

Berguru dengan Pak Latif, seorang novelis sejarah pada tahun 2013

Pada tahun 2017 saya banyak buat kelas storytelling & salah seorang peserta ialah Dr Azizul Azli

Cukup tentang saya. Sekarang kita bercakap tentang anda pula.

Owh ya, sebelum tu, sila pilih tahap kemahiran penulisan anda sekarang. Pilihan ini akan memberikan perspektif berbeza kepada anda.

Ramai Orang Pandai Menulis, Tetapi Mereka Tak Gunakannya Untuk Jana Income

Tak dinafikan, memang ramai orang yang pandai menulis. Sejak sekolah, sudah pandai menulis karangan dengan baik.

Bila dah besar, assignment & kajian tindakan (tesis) semuanya dibuat dengan baik sekali. Bahagian penulisan memang tak ada masalah, mudah je nak goreng point-point penting.

Tetapi bila dah masuk alam pekerjaan, semua tu diabaikan sama sekali.

Tak ada lagi penulisan dibuat!

Kenapa Jadi Begitu?

Ada beberapa sebab anda jadi begitu:

Tak pernah tahu potensi income melalui penulisan

Anda tak tahu pun bahawa penulisan boleh jana income sampingan yang sangat konsisten.

Tak tahu step untuk hantar proposal kepada publisher

Anda tak tahu apa yang publisher mahukan untuk penulisan anda diterima.

Tak yakin dengan hasil penulisan sendiri

Anda takut publisher reject penulisan yang anda nak hantarkan

Tak tahu di mana nak tonjolkan bakat menulis

Anda tak tahu di mana nak tunjukkan hasil penulisan anda

Tak kenal publisher yang sesuai dengan gaya penulisan anda

Anda tak tahu nak hantar penulisan anda di publisher yang mana.

Dah mula hilang minat nak menulis

Anda rasa malas nak menulis kerana tiada orang yang baca naskah penulisan anda.

Saya faham semua tu kerana saya juga pernah alami situasi yang serupa! 

Beberapa bulan lepas, saya sendiri pun alami situasi yang sama. Saya boleh menulis tapi tak tahu di mana nak hantar penulisan saya. 

Tetapi lihatlah saya sekarang, dalam masa 10 bulan sudah berjaya menulis 5 buah buku fizikal dan salah satu ialah buku terlaris sepanjang tahun 2019 iaitu Amalan Yang Mengundang Rahmat Allah.

Anda nak tahu berapa royalti yang saya terima untuk setiap buku ni?

Rileks, nanti saya ceritakan mengenai potensi dalam bidang penulisan buku fizikal. Ianya sangat lumayan dan anda juga boleh menerima kelebihan tersebut tahun 2020 ni.

Ada Orang Tak Pandai Sangat Nak Menulis, Boleh Ke Buat Buku Juga & Terima Royalti?

Anda pastinya ada soalan sebegini, kan?

Ada orang minat nak hasilkan buku, tetapi tak pandai nak menulis dengan baik. Boleh la menulis ala kadar, tetapi susah nak cantikkan dengan gaya bahasa yang menarik.

Sebenarnya bukan tak pandai menulis, tetapi …

Tak tahu nak susun ayat bagi syok baca

Anda tak tahu nak guna gaya bahasa yang macam mana untuk buku.

Tak betul-betul pakar tentang sesuatu

Anda hanya tahu sedikit sahaja info mengenai buku yang anda nak tulis

Takut buku tak laku bila dijual nanti

Anda takut buku tak laku di pasaran selepas diterbitkan nanti.

Tak tahu minat bakal pembaca nanti

Anda tak tahu apa yang patut ditulis untuk sesuaikan dengan minat pembaca

Tak ada masa nak menulis dengan baik

Anda tak ada masa nak menulis, terlalu sibuk setiap hari

Anda tak boleh konsisten menulis

Anda tulis sekerat jalan, kemudian rasa nak tulis buku lain pula. Tak konsisten.

Mengikut logik akal, kita sudah bersekolah berbelas tahun, sudah pasti kita pandai menulis. Tetapi…

Anda sebenarnya takut nak menulis. Takut macam-macam perkara negatif yang belum tentu akan berlaku. Ketakutan itu membuatkan impian anda untuk hasilkan buku terkubur begitu sahaja.

Bagaimana jika saya dedahkan strategi yang saya gunakan untuk buat side income sebagai penulis & menjana royalti 4-5 angka setahun?

Tahun 2014, saya menulis secara PERCUMA sahaja. Sekarang dah terima royalti 5 angka setahun!

Bagaimana saya buat?

Ianya satu perjalanan yang sangat panjang. Saya mula menulis sejak 2014 secara PERCUMA sahaja. Saban tahun, saya dah mula jana income dengan kemahiran menulis.

Akhirnya pada tahun 2019, saya temui jalan baharu untuk jana income yang lebih banyak dengan kemahiran menulis. Namun, jalan ini disembunyikan oleh banyak penulis hebat di luar sana.

Kenapa mereka tak dedahkan strategi ini?

Kerana ianya boleh memberikan royalti tahunan yang sangat banyak kepada mereka.

Saya sendiri sudah pun menerima royalti 5 angka selepas menulis 5 buku fizikal dalam masa 10 bulan pada tahun 2019.

Jadi, hari ini saya nak beritahu kepada anda strategi & tekniknya.

MEMPERKENALKAN…

INCOME PENULISAN

Panduan Untuk Mula Jana Income Sebagai Penulis & Makan Royalti 4-5 Angka Setahun

7 Cara jana income melalui penulisan

Mindset untuk jadi penulis yang hebat

Cara berkesan untuk dapatkan pelanggan

Step by step menulis copywriting bisnes

30 Template iklan social media

30 Template copywriting pelbagai niche

Strategi berkesan untuk diterima oleh publisher

Teknik berkesan untuk jana royalti 4-5 angka setahun

Apa Yang Anda Akan Belajar Dalam Panduan Ni?

Panduan ini terbahagi kepada 9 pecahan Ebook seperti berikut:

 

EBook 1:
ASAS PENULIS YANG HEBAT

Dalam ebook ini, anda akan belajar mengenai:

Asas & keperluan copywriter

Peluang jana income sebagai penulis

7 Mindset untuk jadi penulis yang bagus

Pengenalan content writer & ghostwriter

Potensi income sebagai copywriter

Anda akan belajar asas untuk menjadi seorang penulis yang bagus dan melihat sendiri potensi income yang besar sebagai penulis.

EBook 2:
PENGENALAN GHOSTWRITER

Dalam ebook ini, anda akan belajar mengenai:

Maksud sebenar ghostwriter

Tugas yang dilakukan oleh Ghostwriter

Orang yang perlukan khidmat ghostwriter

Menjana pendapatan sebagai ghostwriter

Anda akan belajar segalanya mengenai ghostwriter daripada maksud sebenar ghostwriter sehinggalah cara untuk menjana pendapatan sebagai seorang ghostwriter.

EBook 3:
STEP DAPATKAN PELANGGAN

Dalam ebook ini, anda akan belajar mengenai:

7 Langkah Proven untuk dapatkan pelanggan

Walaupun ini kali pertama anda nak menulis, anda masih boleh dapatkan pelanggan pertama dengan mudah. Hanya perlu ikut 7 langkah yang diberikan dalam ebook ini sahaja.

EBook 4:
STEP MENULIS COPYWRITING BISNES

Dalam ebook ini, anda akan belajar mengenai:

7 Langkah menulis copywriting untuk bisnes

Anda boleh menulis dengan baik hanya berpandukan 7 step ini sahaja. Tak kisah apa sahaja produk yang anda dapat, anda pasti boleh menulis dengan tenang & terima bayaran setimpal.

EBook 5:
30 TEMPLATE IKLAN SOCIAL MEDIA

Dalam ebook ini, anda akan terima:

30 Template iklan social media

Ini ialah template untuk anda gunakan bagi membuat awareness mengenai servis penulisan anda sendiri. Template ini juga digunakan oleh saya sendiri setiap bulan untuk dapatkan pelanggan. Anda hanya perlu copy, edit & paste sahaja ke social media anda.

EBook 6:
30 TEMPLATE COPYWRITING

Dalam ebook ini, anda akan terima:

30 Template copywriting pelbagai niche

Anda hanya perlu edit bahagian yang perlu sahaja dan berikannya kepada pelanggan anda nanti. Ini ialah bahan untuk mudahkan kerja anda nanti apabila beriklan. Dapat client, terus edit template & berikan kepada mereka.  

EBook 7:
CARA BUAT DUIT DENGAN PENULISAN

Dalam ebook ini, anda akan belajar mengenai:

7 cara untuk anda jana income melalui penulisan

Anda boleh kenalpasti bidang mana yang anda gemari dan boleh mula fokus pada bidang tersebut sahaja. 7 cara yang diberikan merupakan cara yang termudah untuk jana income dengan kemahiran menulis sahaja.

EBook 8:
CARA DEKATI PUBLISHER

Dalam ebook ini, anda akan belajar mengenai:

5 Strategi untuk approach publisher

Senarai nombor telefon & email publisher untuk anda cuba hantar manuskrip

Nak publish buku fizikal bukan suatu yang mudah, tetapi 5 strategi ini merupakan strategi yang proven dibuat oleh saya sendiri. Strategi ini akan membuatkan editor publisher sukakan penulisan anda dan mahu menerbitkannya dengan segera.

EBook 9:
CABANG BISNES PENULISAN

Dalam ebook ini, anda akan belajar mengenai:

5 Cara jana income pasif melalui penulisan

Jadi lebih serius dalam bidang penulisan

Anda pasti terkejut melihat potensi besar dalam bidang penulisan. Ebook terakhir ini akan memberi perspektif baharu kepada anda untuk mula jana income penulisan hari ini juga!

EBook 10:
MENULIS BUKU BERSAMA TOKOH

Dalam ebook ini, anda akan belajar mengenai:

Cara approach tokoh untuk manuskrip

Submit manuskrip kepada publisher

Cara agihan royalti bersama tokoh

Ini ialah cara paling mudah untuk anda menerima royalti tahunan. Buku yang dibuat sudah pasti akan menerima jualan yang tinggi kerana anda menggunakan nama tokoh tersebut.

EBook 11:
GERAK KERJA GHOSTWRITER

Dalam ebook ini, anda akan belajar mengenai:

Cara berbincang dengan client

Cara menulis untuk client

Cara buat pembetulan untuk client

Jika anda nak fokuskan kepada kerjaya ghostwriter, ebook ini pasti akan menjadi rujukan utama anda. Step by step yang anda perlu lakukan sebagai ghostwriter dari mula sampai submit hasil penulisan kepada client.

EBook 12:
RAHSIA PENULISAN NOVEL

Dalam ebook ini, anda akan belajar mengenai:

Cara menulis novel dengan POV yang betul

Penulisan naratif & emosi dalam novel

Bagi yang berminat dalam penulisan novel, ebook ini sesuai dijadikan rujukan anda bagi memastikan ianya semakin seronok dibaca oleh pembaca.

Kalau tak berapa pandai menulis, boleh ke jana income melalui penulisan ni?

Saya tahu akan ada orang yang bertanyakan soalan sebegini. Saya tahu ramai orang nak cuba jana income sebagai ‘penulis’ tetapi kemahirannya terbatas.

Jangan risau, anda masih boleh menjana income sebagai penulis walaupun anda tidak pandai nak menulis. 

Saya berikan ebook BONUS ini untuk anda!

BONUS 1:
STRATEGI JANA INCOME UNTUK YANG TAK PANDAI MENULIS

Dalam ebook ini, anda akan belajar mengenai:

Step by step untuk mulakan bisnes penulisan bagi yang tidak pandai menulis

Mendapatkan lebih banyak tempahan penulisan

Anda yang tak cekap menulis pastinya mahu juga menjana income daripada penulisan. Ianya suatu yang tidak mustahil jika anda boleh ikut step yang diberikan dalam ebook ini. Malah anda boleh terus bermula hari ini juga!

BONUS 2:
TRICK PROVEN BUAT BUKU BESTSELLER

Dalam ebook ini, anda akan belajar mengenai:

Ciri-ciri buku bestseller

Trick sebenar dari pengarah PTS

Ini ialah trick yang diberikan sendiri oleh pengarah PTS kepada saya beberapa bulan lepas. Ianya satu trick yang sangat proven dan boleh menjadikan buku anda bestseller walaupun kali pertama anda menulis buku.

BONUS 3:
SEMAKAN MANUSKRIP

Bonus ni akan bantu anda:

Saya akan semak sendiri manuskrip anda sebelum dihantar kepada publisher

Saya akan bantu baiki manuskrip supaya jadi lebih baik & mudah diterima oleh editor

Saya dah submit banyak manuskrip dan 5 naskah telah berjaya diterima oleh editor. Malah ada 1 naskah saya berjaya menjadi bestseller sepanjang tahun 2019. Saya akan gunakan pengalaman tersebut untuk bantu anda memiliki manuskrip yang terbaik & ada peluang untuk jadi bestseller.

BONUS 4:
GROUP SUPPORT

Bonus ni akan bantu anda:

Perbincangan umum mengenai tips & trick buku yang anda nak tulis

Sharing mengenai industri penulisan & buku fizikal

Boleh tanya apa sahaja untuk anda start menulis

Boleh cari partner untuk menulis buku bestseller

Saya tak nak biarkan anda terawang-awang selepas dapatkan akses. Saya nak pastikan anda menerima input dan knowledge yang bersesuaian melalui support group ini. Mana tahu anda boleh dapat partner dalam group ni, ianya super bonus untuk anda!

Saya menempuh perjalanan dalam bidang bidang penulisan sejak 2014 dengan penuh pancaroba dan cabaran.

Ini ialah ‘shortcut‘ untuk anda!

‘A Wise Man Learn From Other People’s Experiences’

Dengan panduan ini, anda tidak perlu lagi melalui jalan yang sukar untuk jana income dengan kemahiran penulisan. Saya sudah bantu anda hasilkan shortcut yang proven!

Tak perlu lagi buat trial & error

Tak perlu lagi fikir strategi terbaik

Tak perlu tempuhi kegagalan

Tak perlu lagi buat market validation

Tak perlu fikir template iklan

Tak perlu buat research mengenai publisher

Anda boleh terus mulakan bisnes baharu anda & jana income sebagai penulis sejurus selepas habis bacaan anda hari ini juga!

Ilmu dalam ebook ini sangat praktikal. Anda hanya perlu buat tindakan segera selepas baca & mula jana income anda sendiri sebagai penulis. 

Siapa yang perlu dapatkan panduan Income Penulisan ni?

Panduan ini sesuai untuk golongan berikut:

Anda yang nak ada side income sendiri

Anda yang mahu menulis buku fizikal sendiri

Anda yang mahu dapatkan royalti buku tahunan

Anda yang ada kemahiran menulis

Anda yang nak bina team penulis sendiri

Anda yang nak tahu potensi income penulisan

Anda nak buat duit mudah dengan penulisan

Anda yang nak jadi penulis buku kepada sifu atau otai

Anda yang nak cuba perkara baharu sebagai penulis

Siapa yang tak sesuai dapatkan panduan ni?

Walaubagaimanapun, panduan ini sangat tidak sesuai untuk golongan berikut:

Yang malas nak buat kerja tapi nak income

Yang lebih suka kerja bawah majikan

Yang tak sukakan cabaran baharu

Yang tak nak shortcut, nak buat cara susah

Yang nak try & error sendiri

Yang nak goyang kaki dapat duit

Ebook ini praktikal, anda boleh mula jana income penulisan anda hari ini juga selepas habis bacaan!

Ini bukan janji palsu, tetapi ianya kenyataan. Anda hanya perlu mulakan langkah pertama yang saya berikan dalam ebook ini dan boleh mula dapatkan pelanggan pertama anda.

Apa sahaja yang saya buat sejak tahun 2014 sehingga sekarang, semuanya saya compile dan berikannya kepada anda. Anda hanya perlu follow step yang sama untuk dapatkan hasil.

Mereka sudah terima akses awal dan mereka sukakannya!

Lihat apa kata mereka mengenai panduan Income Penulisan.

“Dah lama nak menulis buku, tapi tak tahu nak submit kepada siapa. Dulu pernah kena reject dengan PTS, terkubur dah hasrat nak menulis buku. Akhirnya panduan ni berjaya membuka perspektif baharu kepada saya. Sempoi, siap ada no phone & email publisher lagi. Boleh la mula buat buku sendiri lepas ni”

Iffat Salleh

CEO, Ordersini.com

“Best panduan ni. Siapa yang nak buat servis atau nak buat bisnes penulisan wajib baca ebook ni. Bukan saja belajar teknik menulis tapi sekali cara nak buat bisnes dengan menulis juga. Penerangan simple mudah faham. Berbaloi sangat. Buku Cikgu Hamid antara top selling di syarikat penerbitan. Tips tarik perhatian editor publication ni memang jarang jumpa. Apa yang dia share ni memang 100% proven gerak kerja dia. Follow je. Memang Power!”

Azmi Ali

Founder, Abanglong Printing

“Saya dah lama nk belajar cara betul untuk mendalami ilmu copywriting. Tetiba keluar pulak panduan yang gempak mcm ni. Terus semangat untuk start action selepas baca panduan ni. Penerangan sangat teliti dan ringkas. Senang sangat nak faham. Cikgu Hamid guna bahasa yang semua lapisan masyarakat faham. Yang paling best panduan ni, dia kongsi case study yang 100% proven. Kita just follow je apa yg Cikgu Hamid buat. DIJAMIN MENYESAL kalau tak grab panduan ni sekarang”

Ijmal Akbar

Founder, Divixpress

Dah bersedia untuk dapatkan panduan ‘bernilai tinggi’ ni?

Berapa yuran kebijaksanaan yang anda perlu laburkan hari ini?

Selepas menceburi bidang penulisan selama 6 tahun, ini memang ilmu yang sangat mahal!

Dulu tak ada ilmu begini. Semuanya saya terpaksa try & error sendiri. Ada yang bagus, saya teruskan. Ada yang tak menjadi, saya tukar haluan. Ianya snagat mencabar.

Sekarang anda dah ada shortcut dan panduan yang betul, tinggal nak aplikasikannya bermula hari ini sahaja. Ianya step yang proven, saya dah laluinya, saya nak anda juga menerima hasil yang sama!

Semua ni anda akan terima dalam 1 pakej hari ini.

Strategi proven jana income dengan penulisan

60 Template yang sedia digunakan

Strategi hantar proposal & manuskrip kepada pubsliher

Senarai email & no phone editor publisher